„Klubrádió
A lényeg

Heisler András: Ma a zsinagógáinkban félelem uralkodik

8/05/2023 13:06

| Szerző: Klubrádió

Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz képviselettel szemben – írta a Facebookon Heisler András, a Magyarország Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. 

"Zsidó temetők megújítása, zsinagóga rekonstrukciós program, Izrael barátság, emelkedett hangulatú megemlékezések, fizikai biztonság. E díszletek között a magyar zsidóság szétverése, hagyományaink és függetlenségünk megszüntetése zajlik.

Legyen szervilizmus mindenek felett! Ez a kormányzati elvárás a Mazsihisz vasárnap megválasztandó új elnökétől is. Volt már ilyen a történelmünkben. Akkor, a zsidók kemény szavakkal elítélték az életéért küzdő Izraelt. Volt már ilyen, akkor a zsidó tradíciókat a családok életéből kiűzték. A május 14-i Mazsihisz választáson arról fogunk dönteni, akarjuk-e ezt újra.

Ma a zsinagógáinkban félelem uralkodik. Félelem a jövőtől, a teljes bizonytalanságtól. Ha nem leszünk erősek, diaszpóránk lassan széthull és elveszik őseink öröksége" – üzente a Mazsihisz elnöke.