„Klubrádió
A lényeg

Hegyekben áll a Sinopharm vakcina itthon

7/10/2021 14:31

| Szerző: Klubrádió

Közzétették a koronavírus elleni vakcinaszállítmányok részletes logisztikai információit, amelyek közül különösen érdekes a Sinopharm vakcina szállítmányok állapota. A hivatalos információk alapján összesen megrendelt 7 millió 500 ezer vakcina helyett 7 millió 800 ezer vakcina érkezett magyarországra. Amely így az állítólag rendelt mennyiség 104 százaléka.

Mintegy 30 milliárd forintnyi Sinopharm-vakcina áll a magyar raktárakban – írja a 444. A portál összesítéséből az is kiderül:

  • Az eddig beérkezett oltóanyagoknak csak a felét használtuk fel
  • A mostani oltási tempóban a raktárkészletek csak nőni fognak
  • Majd egy idő után egyszerűen lejár a szavatosságuk
  • A kormány irreálisan sok kínai vakcinát vett, ebből elajándékoztunk már 4,5 milliárd forintért, 30 milliárdnyi pedig a raktárakban áll

A hivatalos információk alapján összesen megrendelt 7 millió 500 ezer vakcina helyett 7 millió 800 ezer vakcina érkezett magyarországra. Amely így az állítólag rendelt mennyiség 104 százaléka.

Kitűnik az is a közölt adfatokból, hogy például az egyadagos Janssen-vakcinából a vártnál kevesebb érkezett, pedig a harmadik oltásnak – különösen azok esetében, akik keleti vakcinát kaptak és nem indult meg az antitest termelésük, ez az oltás kifejezetten hasznos lehetne.