„Klubrádió
A lényeg

Hazudtak a fideszesek, amikor Demeter Márta Orbán lányáról érdeklődött

21/10/2021 14:54

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A bíróság szerint nem mondtak igazat azok a fideszes politikusok, akik azt állították, hogy Demeter Márta államtitkot sértett. Milyen államtitkot sértett? Demeter Márta 2018-ban azzal került a hírekbe, hogy valószínűsítette, a honvédség Airbus A-319-es repülőgépe a miniszterelnök lányát hozta haza Ciprusról. 

Hogy a honvédség valójában kit szállított Orbán Flóra néven, arról a továbbiakban a fideszesek azt állították, hogy nem Orbán Viktor lányát, hanem egy katonának a lányát, akit szintén Orbán Flórának hívnak.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Demeter Márta
 
Budapest, 2021. június 1. Demeter Márta, az LMP képviselője felszólal a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

Emellett azt is állították, vagyis mint kiderült, hazudták, hogy Demeter Márta, akkor még LMP-s képviselő a név nyilvánosságra hozásával államtitkot sértett. Hollik István és más fideszes politikusok azt terjesztették róla, hogy minősített adattal élt vissza politikai előnyökért. Erről az állításukról állapította meg a bíróság, hogy nem volt igaz. Az ebben az ügyben indított perben másodfokon is pert nyert Demeter Márta.

A ma már jobbikos politikus szerint azért terjesztettek róla hazugságot, mert ezzel próbálták meg megfélemlíteni. 

„Hollik, Kocsis és társai két éven át úton-útfélen harsogták a hazugságaikat, de azok ettől még nem váltak igazsággá” - írta Demeter Márta a Facebookon.