„Klubrádió

Hazánkban is megjelent az indiai mutáns

28/05/2021 12:51

| Szerző: Klubrádió

Magyarországon is megjelent a Covid indiai variánsa - jelentették be az operatív törzs tájékoztatóján. 

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján sorolta az oltási stratégia eredményeit, amivel meg van elégedve, de "A járvány ezzel együtt még nem ért véget, Magyarországon is jelen van az indiai mutáns" – jelentette be.

Müller Cecília, országos tiszti főorvos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy "kettő indiai mutánssal fertőzött személyt találtak. Egyikük már meggyógyult, klinikailag könnyen, enyhe tünetekkel zajlott nála a betegség, a másik fertőzött még kórházi kezelésre szorul, de nincs lélegeztetőgépen, már a rehabilitáció felé tart".

"Várható volt, a vírus nem ismer országhatárokat. Ez a két személy nem járt külföldön, nem derült ki, hogyan történhetett a fertőződés, de az esetek 99 százalékában ez nem is azonosítható a vírus fertőzőképessége miatt" – fogalmazott.

Müller hozzátette, egyre több publikáció jelenik meg arról, hogy az indiai mutáns ellen is a jelenleg használt oltóanyagok védelmet biztosítanak. Ez azért fontos szerinte, mert az indiai variáns előbb-utóbb minden országba elér, és fontos, hogy ezzel szemben is védetté tegyük magukat – írja a 24.hu.