„Klubrádió
A lényeg

Hatalmasat zuhant Rákay Petőfi-filmjének nézettsége

27/03/2024 12:44

| Szerző: Klubrádió

Ha ez a trend állandósul, a Petőfi-filmnek kevés esélye lesz utolérni a Kincsemet.

Az bő 6 milliárdos Rákay-produkciót, a Petőfi Sándorról szóló kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a mozikban. A 162 milliós jegyeladás 1990 óta minden idők egyik legnagyobb bevétele (bár a sikerekhez talán az is hozzájárult, hogy több iskolában kötelező volt saját zsebből elmenni rá).

A második hétvégére azonban 

71,2 százalékkal zuhant a Most vagy soha! nézettsége,

A 75 ezres első hétvégi nézőszámot a második hétvégén 21 755-ös követte – írja a Filmhu a Facebook-bejegyzésében. A moziportál a 2017-es Kincsemet hozza fel összehasonlításképpen, tekintve, hogy Herendi Gábor filmje szintén rekord költségvetésből készült, szintén XIX. századi magyar eseményeket felelevenítő történelmi kalandfilm, sőt, annak idején szintén március 15-ére időzítve mutatták be.

Emlékeztetnek: az első hétvégén a Nagy Ervin főszereplésével készült film is több mint 72 ezer nézőt vonzott a mozikba, a Kincsem viszont a továbbiakban is fenn tudta tartani az érdeklődést: a második hétvégére mindössze 29 százalékkal esett vissza a nézőszám. 

"Ha ez a trend állandósul, a Petőfi-filmnek kevés esélye lesz utolérni a világverő versenylovat, amely 456 666 eladott jeggyel zárta a mozis pályafutását” – vonják le a következtetést. (A 24.hu nyomán)