„Klubrádió
A lényeg

444: Vannak iskolák, ahol kötelező program a Petőfi-film

14/03/2024 15:12

| Szerző: Klubrádió

A 444 cikke szerint több iskolában már az első napon elvitték a gyerekeket a Rákay Philip kormánypárti influenszer produceri munkájával, nagyjából 6,1 milliárdból készült filmre.

A Westendben egy budapesti alapítványi technikum diákjaiba botlott a portál tudósítója. A gyerekek azt mondták, igazolatlan hiányzás járt volna érte, ha nem jönnek.

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból is vittek diákokat. A film itt is kötelező volt, két-három órájuk maradt el a vetítés miatt. Ebben az iskolában kérdésükre azt a választ kapták, hogy nem felsőbb utasításra vitték el a gyerekeket, saját szervezés. Azt mondták, különprogramokon – még ha kötelező is – teljesen normális, hogy a gyerekek szülei fizetnek, akár az osztálypénzből.

A film amúgy megosztotta a diákokat, volt, akiknek tetszett. „Hangos volt, g*cisok puffogtatással, az nem sokaknak hiányzott, de nézhető volt” – értékelt egy néző a 444-nek.

A Magyar Hajózási Technikumból is visznek diákokat péntek délután a Duna plázába – olvasható a cikkben. A tanárokkal kész tényként közölték, hogy menni kell. Hogy ez nem iskolai, hanem délutáni program lesz, állítólag a tanárok is csak szerdán tudták meg. A szülők nem kaptak tájékoztatást a programról.

Az Aréna plázában is mozizó diákokra bukkantak. Itt fakultatív a mozizás, az 1500 forintos beugrót a diákok fizették.

Rákay Philip forgatókönyvírót, kreatív producert korábban megkérdezték a Nők lapjában, hogy "ugye nem lesz kötelező elmenni rá az iskolásoknak" a filmre, amire az válaszolta: „Mi ilyesmit biztosan nem szervezünk. Február vége felé lesz néhány ingyenes vetítés pedagógusoknak, de ez nem egyedi eset, más filmekre is meg szokták hívni őket a filmforgalmazók és a színházak is. A részünkről nincs olyan elvárás, hogy cserébe diákcsoportokat szervezzenek. Ha valamelyikük mégis úgy gondolja, hogy a film illene a tantervbe, örülni fogunk, ha elmennek rá együtt moziba. Egyébként nagy baj lenne, ha a Most vagy soha! nézettségi adatai azon múlnának, hány busznyi diák ment el rá. Régóta beszédtéma a filmünk, bízunk abban, hogy nagy lesz iránta az érdeklődés.”

(Kiemelt kép: MTI)