„Köszönjük
A lényeg

Hárommilliárdos csekket vitt Rogán kabinetfőnökének Tordai és Hajnal

18/02/2022 13:14

| Szerző: Klubrádió

A párbeszédes Tordai Bence és a momentumos Hajnal Miklós közösen állt ki „az elképesztő vagyonfelhalmozás ellen”, ezért hárommilliárd forintos végrehajtói csekket vittek a XII. kerületi villához, amelyet a 24.hu cikke szerint Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám építtetett apja cégével.

„Azért vagyunk itt, mert a 12. kerületre, úgy tűnik, hogy szemet vetett a Fidesz” – mondta Hajnal Miklós a Tordai Bencével közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

A két ellenzéki képviselő kiállásának apropóját a 24.hu keddi cikke adta, amelyben a portál arról írt, hogy már hárommilliárd forinthoz közelíthet azoknak az ingatlanoknak az összértéke, amelyek az elmúlt években Rogán Antal kabinetfőnökének családjához kerültek. 

Nagy Ádám ugyanis, mint írják, apja cégével ugyanis egy milliárdos értékű, háromszintes, úszómedencés lakóházat építtetett a XII. kerületi Mártonhegyen, majd a cég nem sokkal később megvásárolta a szomszédos telket is.

A két ellenzéki politikus közösen állt ki „az elképesztő vagyonfelhalmozás ellen”, ezért hárommilliárd forintos végrehajtói csekket vittek a villához. A csekk címzettje a NAV végrehajtói letéti számlája. „Erre a leléti számlára várjuk Rogán Antal és stómanjai befizetését, 3 milliárd forintot” – mondta Tordai.

A sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg:

Azt már a 444 teszi hozzá, hogy Nagy Ádám neve az elmúlt hetekben a Völner-Schadl ügy lehallgatási jegyzőkönyveiben bukkant fel. Rogán Antal kabinetfőnöke úgy végzi a jogi egyetemet, hogy néha a végrehajtói kar vesztegetéssel gyanúsított elnöke intézte el a vizsgáját. Később kiderült, hogy a Nagy nevén lévő cég egy irodaházat is vett a végrehajtói kar egyik cégétől.