„Klubrádió
A lényeg

Három hónapja adták át, de máris beázik a pécsi drogklinika

20/01/2023 07:19

Ha esik az eső, azonnal beáznak, vödröket kerülgetnek a folyosókon, és már a falak is penészesek a pécsi drogklinikán. Az ott dolgozók azt mondják: van, hogy szabályosan ömlik be a víz a terápiás szobákba. Az épületet a közelmúltban újították fel, mindössze három hónapja adták át – derült ki az ATV Híradó riportjából.

A pécsi drogklinika vezetője azt mondta, hogy már az építkezés közben tettek jó pár észrevételt a munkálatokkal kapcsolatban. Amikor esik az eső, több terápiás helyiségbe is ömlik be a víz. Beszéltek a műszaki ellenőrrel, közvetve a kivitelezővel is, de az épület továbbra is ázik.

A folyamatos beázás miatt az épületben már egyre nagyobb területeket borít a penész, ugyan voltak kint szakemberek, de munkájuknak egyelőre nincs eredménye.

Illusztráció: Pexels
 

„Jöttek ki, szakemberek, vannak ötleteik, csak közben megy az idő. Tehát egyre esősebb időszak van, a jövő hétre is esőt mondanak, és tulajdonképpen a beavatkozásokat még nem tapasztaljuk” – mondta Gergál Tímea, intézményvezető.

A pécsi építkezést június végén kellett volna befejezni, de a drogrehabilitációs központot csak novemberben tudták átadni. A kamaszok számára indított addiktológiai centrumba az országból bárhonnan érkezhetnek fiatalok, de a dolgozók szerint a folyamatos beázások mellett nagyon nehezen lehet eredményes és hatékony munkát végezni.