„Klubrádió
A lényeg

Harminc pedagógus kapott levélben figyelmeztetést, 14-en a Fazekasban tanítanak

1/12/2022 16:33

| Szerző: Klubrádió

Az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére harminc tanárt figyelmeztettek levélben, közülük tizennégyen a VIII. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoznak.

Az ország egyik legjobb iskolájának számító intézmény épülete előtt reggel tanárok és diákok tüntetést tartottak. A "figyelmeztető" levelét több fazekasos tanár is közzétette Facebookon, ebben azt írja az igazgató, hogy "ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát", és arra figyelmeztet, hogy ha újra megtagadják a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják őket.

Szerdán a tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei (azaz csütörtöki) hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusát rúgták ki. Erre reagálva diákok szervezésében tüntetést tartottak este a BM előtt. A Karinthy Gimnázium egyik kirúgott tanára, Rábai János a demonstráción azt mondta: "láttam, hogy a hatalom fájdalmat okozott a diákjaimnak, ezt pedig nem fogom hagyni". Csütörtökön 33 iskolában tiltakozás kezdődött szintén a tanárok kirúgására válaszul.

(via 444)