„Klubrádió

Hamarosan előáll programjával az ellenzék

9/06/2021 19:06

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék közös programja, napokon belül megjelenhet. Karácsony Gergely főpolgármester szerint mivel a hat ellenzéki párt teljes együttműködésére van szükség, csak a legszükségesebb pontokra szorítkoztak.

Sok meglepetést nem tartogat majd az ellenzéki pártok közös minimumprogramja, ami napokon belül megjelenhet. Karácsony Gergely az ATV Híradójában vitairatként jellemezte a csomagot, amelyet ennek értelmében szeretnének társadalmi vitára bocsátani.

A 24.hu összefoglalója szerint a főpolgármester és miniszterelnök-jelölt a csatorna riporterének elmondta, a fő vitatott kérdéseket, ahol a szakértők nem tudtak megállapodni, a pártelnökök már rendezték, így a program hamarosan olvasható és véleményezhető lesz. Részleteket nem árult el, azt azonban megjegyezte, hogy egy sokkal igazságosabb és demokratikusabb Magyarország víziója rajzolódik majd ki belőle.

Karácsony elmondta, nem fog olyat mondani, ami ellentétes ezzel a programmal, olyat fog képviselni, ami a program velejével azonos, de nagyobb súlyt szeretne helyezni bizonyos ügyekre.

Mint mondta, a hatpárti program által kialakított térképről nem nagyon lehet eltérni, hiszen koalíciós kormányzásra készülnek, mind a hat párt támogatása kell ahhoz, hogy a miniszterelnök kormányozni tudjon. Ami fontos, hogy ki hova teszi a hangsúlyokat, ki milyen jövőképet kínál, ebben nagy mozgástere lesz a miniszterelnök-jelölteknek az előválasztási kampányba, ő maga pedig ezzel a mozgástérrel élni is szeretne.

Ha úgy tetszik, bizonyos szimbolikus vagy világnézeti vagy nemzetpolitikai ügyekben egy centristább, bizonyos társadalompolitikai, gazdaságpolitikai ügyekben pedig inkább egy szociáldemokrata hangsúlyt szeretnék adni ennek a programnak, de nem lesz semmi ellentétes az én miniszterelnöki programomban azzal, ami ebben a hatpárti programban szerepel

A program szövegét egy honlapon fogják közölni, ami interaktív felület is lesz egyben, hogy a választók véleményezni tudják a szöveget.