„Klubrádió
A lényeg

Hajnal kartellgyanú miatt feljelentette Mészárost és Tiborczot

11/08/2021 13:00

| Szerző: Klubrádió

A Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós szerint a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cégei közt oszlanak meg az építkezések, ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult.

A Momentum Mozgalom országos elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentette kartellgyanú miatt Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt. Hajnal Miklós szerint mindketten azért nyerhetnek ugyanis ilyen sok tendert, mert tiltott módon összejátszhatnak egymással és a  közbeszerzést kiíró állami intézményekkel is, ami tiltott – olvasható a 24.hu oldalán.

Az ellenzéki politikus hosszan ír arról, miért tartja gyanúsnak, hogy a két üzletemberhez köthető cégek testvériesen megosztoznak a rendkívül drága építkezéseken. Szerinte ezzel a magyar adófizetők kétszeresen veszítenek: egyrészt közpénzből rendkívül drágán épülnek meg a beruházások, másrészt nincs verseny, ami kikényszerítené a jó minőségű alapanyagok, eszközök használatát és a magas színvonalú kivitelezést.

Hajnal Miklós úgy véli, a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) már évek óta ki kellett volna vizsgálnia mindezt. Azt reméli, a GVH-nak lesz ideje vizsgálni a beadványát, hiszen júniusban bejelentették, az építőipari kartellekkel foglalkozó csoportot indítanak, márpedig az általa említett ügyekben „csak csak úgy repkednek a százmilliárdok”.