„Klubrádió

Hagyományos módon tartják az idei érettségit

11/02/2021 13:04

| Szerző: Klubrádió

Írásbeli és szóbeli számonkérést egyaránt terveznek a 2021-es tavaszi érettségi során, erről beszélt Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban.

Hagyományos módon, írásbeli és szóbeli számonkéréssel tervezik megtartani az idei érettségit, a vizsgák előtt álló diákok személyes konzultációkon vehetnek részt az iskolákban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban.

Maruzsa Zoltán azt mondta, bár tavasszal, amikor csak írásbeli vizsga volt, az eredmények megfeleltek az előző öt év átlagának, a szóbeli vizsga sok tanulónak javítási lehetőséget jelent.

Maruzsa Zoltán elmondta: szeptembertől november 11-éig jelenléti oktatásban vehettek részt az érettségi előtt állók, azóta pedig digitális munkarendben tanulnak. Sok olyan digitális tananyag is az érettségizők rendelkezésére áll, amely segíti a felkészülésüket. Január eleje óta arra kérik az intézményeket, hogy a közismereti tárgyakból éljenek az érettségire felkészítő személyes konzultációk szervezésének lehetőségével. Ezeken célzottan biztosíthatnak lehetőséget a személyes kapcsolattartásra - mondta.