„Klubrádió
A lényeg

Semjén Nagy Imréhez hasonlította Szili Katalint a Karmelitánál, Orbán hátulról surrant be

5/04/2023 07:40

| Szerző: Klubrádió

Szerda reggel ismét a Karmelitához vonult a szabad választásokért  és a szabad sajtóért demonstráló Momentum, ahol ezúttal lánccal megerősített kordonokkal készült a rendőrség az újabb kordonbontásra – írta a helyzínről a hvg.hu tudósítója.

Az ezúttal is a Momentummal tartó Hadházy Ákosnak, illetve az őt követő sajtónak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest sikerült is utólérnie. Mikor megkérdezték tőle, hogy "Hol lehet Öntől kérdezni?", azt felelte: "Itt lehet most, hallgatom."

 
Hadházy egy korábii kordontáson
Facebook
 

A momentumos képviselők és Hadházy némi elégedettséggel nyugtázták, hogy “alakul ez”, mert úgy tűnik sikerült egy-két interjút intézni a független médiának.

Gulyás Balázs újságírónak például,  aki Szili Katalin belépéséről kérdezte, azt mindta Semjén a 24. hu szerint, hogy "Attól, hogy valaki harmincvalahány évvel ezelőtt MSZMP-tag volt, ma lehet Kereszténydemokrata. Mondok egy példát, Nagy Imréről hallott már?"

Varga Mihály meglepetten konstatálta a sajtó jelenlétét, mikor nem sokkal fél 8 előtt megérkezett a Karmelitához. Néhány perccel később befutott egy kormányautó is, ami az újságírókkal szembesülve inkább gyorsan kitolatott, így nem derült ki, ki ült benne.

8 után ugyanis megérkezett a miniszterelnökis, aki  viszont most nem a Karmelitán keresztül ment be az épületbe, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatalnál állt meg autójával és onnan sétált be hátulról a Karmelitába, így sem az újságírókkal, sem a momentumosokkal nem találkozott – írta a Telex.