„Támogassa
A lényeg

Hadházy: A híres lombkoronasétány közelében EU-s pénzből épült, üres vágóhíd is van

2/04/2023 12:16

| Szerző: Klubrádió

A 60 millió forintos uniós támogatásból épült, erdő nélküli lombkoronasétány miatt került be a hírekbe Nyírmártonfalva neve. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő most arról posztolt, hogy talált egy másik uniós forrásokból épült beruházást is a faluban, ami szintén kérdéseket vet fel. Egy vágóhídról van szó, ami Hadházy szerint szemmel láthatóan üresen áll, nem folyik gazdálkodás az épületben. Az elhagyatott vágóhíd pár száz méterre található a híres-neves lombkoronasétánytól.

A képviselő által előkeresett, archív meghívó szerint a vágóhidat 2015-ben adták át. Ebben az szerepel, hogy „a rendezvény célja a VM 35/2013. (V.22) VM rendelete az Európai Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásának támogatása keretében (2013), a Dél- Nyírség, Erdőspuszták LEADER Helyi Egyesület Helyi Akciócsoporthoz és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott pályázat ”Vágópontkialakítása és üzemeltetése„ elnevezésű projekt által megvalósult beruházás bemutatása.” Vagyis ez bizonyítja Hadházy szerint, hogy a vágóhíd EU-s pénzből épült, noha ezt semmi nem jelzi a helyszínen.

Hadházy szerette volna megkérdezni a község fideszes polgármesterét, Filemon Mihályt, hogy mennyi támogatást kapott a vágóhídra, de azt mondta neki, hogy semmi köze hozzá.

A képviselő azt írta: „...a «vágópont» láthatóan egészen elhagyatott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott”.

(via Telex)