„Klubrádió
A lényeg

Hadházyék a közmédia épületére vetítették a 444 lejárató kampányokról szóló filmjét

9/12/2023 10:18

| Szerző: Klubrádió

A közmédia Kunigunda úti székházának épületére vetítették ki pénteken a 444.hu karaktergyilkosságokról szóló dokumentumfilmjét, a Valótlanult.

A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által szervezett demonstráción a közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda és a lejárató kampányok ellen tüntettek. A demonstráción felszólalt Juhász Péter, aki még az Együtt elnökeként elszenvedője volt a kormányzati propaganda által elkövetett karaktergyilkossági kísérletnek. Juhász számos pert nyert kormányközeli médiafelületek ellen.

„Ha némán és tétlenül tűrnénk a propaganda ámokfutását, akkor előbb-utóbb némán és tétlenül kellene tűrnünk a valódi erőszakot és a koncepciós pereket is” – írta Hadházy Ákos a demonstráció után a Facebookon. Az ellenzéki politikus szerint a karaktergyilkosságoknak nem az a fő céljuk, hogy megtörjék a konkrét áldozatokat, hanem hogy elrettentsék a valódi ellenzéki politizálástól azokat, akikben felmerülne, hogy megpróbálnak valamit tenni a hatalom ellen.

A független országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy „egy embert le lehet járatni, meg lehet taposni, ki lehet rúgatni az állásából, be lehet börtönözni, meg is lehet gyilkolni, de sok tízezer emberrel nem lehet ugyanezt megtenni.”

A képviselő azoknak is válaszolt, akik szerint nem volt jó ötlet az MTVA székházánál rendezni a vetítést, az ugyanis túl messze van mindentől, sok időbe telik eljutni oda. Hadházy azt írta: „Reménykedjünk akkor, hogy ha majd egyszer börtönbe zárnak ellenzékieket a politikai véleményük miatt, akkor az a börtön valamelyik metró mellett lesz, hogy kényelmes legyen tüntetni értük.”

(via telex.hu)