„Klubrádió
A lényeg

Hadházy sürgősen megpróbálja lebeszélni a pártokat a látszatellenzékiségről

11/04/2022 10:57

| Szerző: Klubrádió

Gyorsan tárgyalni hívja az ellenzéki pártokat Hadházy Ákos ellenzéki politikus, mielőtt azok elkezdenének alkudozni a Fidesszel a parlamenti pozíciókról, és aztán a NER-t igazoló parlamenti díszletté válnának.

Egyeztetést kért Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő a parlamentbe jutott pártoktól a további törvényhozási működésükről. A politikus szerint erre azért van szükség, hogy ezek a pártok ne lehessenek a NER díszletellenzéke, így legitimálva a tisztességtelen választáson létrejött parlamentben a Fidesz hatalmát.

„Bár a parlament nyitóülése még kicsit messzebb van, több okból sürgős lenne erről beszélni. Az egyik, hogy információim szerint egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést - mi azt javasljuk, hogy ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, hogy szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni”– írta Facebook-oldalán.

Hadházy hozzátette, hogy az LMP már arra készül, hogy parlamentbe jutott politikusai részt vesznek a törvényhozás nyitóülésén, „ahol a Nemzeti Választási Bizottság elnöke jelenti a köztársasági elnöknek, hogy minden rendben zajlott a választáson”. Ezzel szemben a Momentum – amelynek színeiben Hadházy győzött Zuglóban az április 3-i parlamenti választáson – a hétvégén bejelentette, nem vesznek részt az alakuló ülésen, és a politikus információi szerint az elnökség egyéb lépésekről is tárgyal.

Hadházy reméli, sikerül meggyőznie a többi pártot is arról, hogy a problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen. Szerinte a képviselők mandátumukkal a Parlament falain kívül is élhetnek, sőt, jelen viszonyok közepette ott élhetnek csak igazán hasznosan.