„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Omladozik a kisvaszari ház, aminek felújítására 200 millió eu-s pénzt szántak

11/07/2022 15:14

| Szerző: Klubrádió

A legutóbbi nagy esőzéskor a vakolat is leomlott a tönkrement tető miatt ázó, megroggyant gerendák tartotta plafonról – írta a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-on.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő többedszerre számol be a Kisvaszaron elsikkasztott európai uniós pénzekről. Az önkormányzat 200 millió forintos európai uniós támogatást kapott “szegregációt megszüntető” projektre. A "felújításból" azonban csak néhány nyílászáró cseréje, egy fatüzelésű kazán, egy bojler, egy mosógép és pár vödör festék lett. A polgármester indoklása szerint "elfogyott” a pénz  a "Veletek-Értetek, Szegregált élethelyzetek felszámolása” elnevezésű projektből.

"A legutóbbi nagy esőzéskor a vakolat is leomlott a tönkrement térő miatt ázó, megroggyant gerendák tartotta plafonról. Az önkormányzat megoldása: álmennyezettel eltakarni a meghajlott gerendákat és a leomló vakolatot. Ami persze továbbra is ázni fog, a “felújított” ház pedig szép lassan összedől” - írta a független országgyűlési képviselő.

Hadházy egy korábbi posztjában sorra vette, hogy mire mentek el a támogatások:

  • 200 millió forintból két épület részleges felújítása és 7 db, egyenként 40 négyzetméteres egyszerű, fatüzelésű kályhával ellátott kisház építését végezték el.
  • Az egyszerű házikók Kisvaszar roma telepének végén négyzetméterenként minimum 550-600 ezer forintért épültek. Szekszárd belvárosában kb 350 ezer forintért lehet új lakást venni.
  • A „szegregátum felszámolása” egy rossz vicc, a 7 házikóból 6 az eddigi utca végén, a falutól a lehető legmesszebb, egymás mellett épült fel.

"Sajnos a falvanként 150-200 milliós “szegregációt megszüntető” projektek nem csak Kisvaszaron mentek félre. Hasonló állapotokat láttam Fulókércsen, de civil aktivisták már elkezdték kivizsgálni több más település “eredményeit” is" - zárta posztját Hadházy.