„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Lebuktatta magát Orbán apja

10/09/2021 10:13

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő összehasonlította Orbán Viktor édesapjának családi cégének jelenlegi bevételeit a 20 évvel ezelőttiekkel, és megdöbbentő összefüggésekre világított rá. Az Orbán bányák évente 35-45%-os haszonnal működnek a NER első évtizedének végén, 20 éve ugyanakkor Orbán Győző ugyanerről a vállalkozásról még azt mondta, a kőbányászat "nem olyan nagy üzlet", normálisan csak 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni.

Hadházy szerint "saját magát buktatja le a miniszterelnök apjának húsz évvel ezelőtti interjúja". És valóban, Orbán Győző 2001-ben a Népszabadságnak így nyilatkozott: "A kőbányászatban nincsenek csodák. Szó sincs extraprofitról. Ha három-, esetleg ötszázalékos nyereséget elérünk, akkor az már sikernek számít". Az ellenzéki politikus hozzátette: az országban működő többi kőbánya azóta is csak ennyit tud.

 
Fotó: Hadházy Ákos Fb.

 

Hadházy szerint "ilyen nagy haszon csak kétféleképpen lehetséges: a miniszterelnök apja 1) vagy fele költséggel termeli ki a követ (éhezteti a dolgozóit, vagy jobb esetben feltalált valamit, amitől a kő megtörte magát és felugrott a teherautókra) 2) kétszer annyiért adta el az állami építkezéseken (legtöbbször M. Lőrincnek) az anyagot, mint a többiek".

Hadházy úgy véli, hogy "ebből lett egyebek mellett a hatvanpusztai luxusbirtok". Szerinte az adóhatóság ezt is vizsgálni fogja, és adott esetben "készülhet is a vádirat".

(Hadházy Facebookja, RTL Klub Házon kívül)