„Köszönjük,
A lényeg

Hadházy: Gyümölcsfeldolgozónak álcázott luxusnyaralót építtetett magának a volt fideszes államtitkár

1/08/2023 20:03

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független képviselő szerint több tízmillió forint uniós pénzből építtetett gyümölcsfeldolgozónak álcázott luxusnyaralót a volt fideszes államtitkár, Gál András Levente. Hadházy ezt pofátlanságnak nevezte.

65 millió forintnyi uniós pénzből építtetett magának gyümölcsfeldolgozónak álcázott luxusnyaralót Gál András Levente korábbi államtitkár – ezt írta Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki el is látogatott a balatonfüredi ingatlanhoz.

A független országgyűlési képviselő elmondta, hogy a gyümölcsfeldolgozót Balatonfüred egyik, gyönyörű panorámával rendelkező hegyén építette Gál András Levente, egy korábbi fideszes államtitkár 20 évnyi tanári fizetésnek megfelelő uniós pénzért. Hozzátette, "a pofátlanságfaktort tovább növeli", hogy a takaros nyaraló (azaz "gyümölcsfeldolgozó") felett egy másik luxusvilla is van.

A cégnek egyébként egy tokaji borászata is van, arra 55 millió forint uniós pénzt kaptak a vidékfejlesztési programból. Gál András Levente az első Orbán-kormányban oktatási államtitkár volt, a másodikban pedig igazságügyi államtitkár, és ő volt a botrányairól elhíresült Digitális Jólét Program egyik vezetője.

Az ellenzéki politikus felháborítónak tartja, hogy gyümölcsfeldolgozónak álcázott luxusnyaralók épülnek uniós támogatásokból.