„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Az Önök pénzén utazhatott jettel Orbán Horvátországba

8/08/2022 11:30

"A miniszterelnök továbbra is az állami ("honvédségi") luxus jettel jár nyaralni" – írta Hadházy Ákos Facebook posztjában. A független politikus a Klubrádiónak elmondta, hogy két posztban követte le a jet útvonalát, amely feltűnően hasonlít Orbán Viktor útvonalára. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tagadja az állítást.

"A miniszterelnök továbbra is az állami ("honvédségi") luxus jettel jár nyaralni. Nem hittem, hogy 35 százalékos infláció, többszörös energiaár emelés, benzinhiány, masszív adóemelés idején is meg meri csinálni, de a repülő jeladója nem hazudik" – írta vasárnapi posztjában Hadházy Ákos. A független politikus összegűjtötte, hol járt Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi napokban: "A luxusrepülő augusztus 1-én landolt New Yorkban, onnan két nap múlva ugrott át Dallasba, a szalonnáci hakni idejére. Negyedikén éjjel indult vissza Budapestre. A repülő 5-én 9 órakor (UTC) landolt Ferihegyen, majd háromnegyed óra múlva indult is tovább, hogy egy gyors kecskeméti leszállás után repüljön a horvát tengerpartra, dél körül már landoltak is. Ma (vasárnap) pedig már virágmintás ruhában fotózkodik egy sziget éttermében."

Későbbi posztjában korrigált: "Elnézést kell kérnem a miniszterelnök úrtól, hogy azt írtam, pénteken ment állami luxus jettel nyaralni Horvátországba. A hvg kiderítette, hogy pénteken délután még kormányülésen boldogította az országot. Így valójában minden bizonnyal szombaton repült a tengerpartra az Önök pénzén."

2022. augusztus 08. A lényeg - 22.08.08. Hadházy Ákos
00:54
00:00

Hadházy a Klubrádiónak megjegyezte, hogy nem zárja ki, hogy a honvédség luxusgépe véletlenül igazodik a miniszterelnök útvonalához, de ennek kevés esélyét látja. Hadházy szerint a kormányfő "így csinálta amúgy tavaly is, akkor egy pár napos római vakáció után ment repcsivel nyaralni", a honvédelmi minisztérium pedig megtagadta, hogy képviselőként betekinthessen az utaslistába.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt állítja, nem használta a miniszterelnök a honvédség gépét.