„Köszönjük,
A lényeg

Gyurcsány: Először parlament, többség, aztán majd a kormányfő

18/10/2021 14:10

| Szerző: Klubrádió

A volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is felocsúdott az előválasztás eredményhirdetése után, és hétfőn délután egykor egy ötperces videóban reagált. A videóban egyszer sem gratulált Márki-Zay Péternek, nem is mondott semmit az előválasztásról, pusztán a demokratikus Koalíciót méltatta, ami 10 év alatt vált az ellenzék legerősebb pártjává.

Gyurcsány szerint az a lényeg, hogy a választókerületekben legalább 100 helyen nyerjen ellenzéki jelölt. Felsorolja, hány DK-s jelölt, hány jobbikos, momentumos és egyéb pártjelölt indul, majd hangsúlyozza, a legfontosabb ezeket a helyeket megnyerni. Ha a parlamentben van többség, akkor majd a parlamentnek felelős kormány teheti a dolgát. Először parlament, először többség, aztán kormányfő. Ez a sorrend - mondta Gyurcsány Ferenc.

 

Akkor van esélyünk jövő tavasszal, ha együtt maradunk, mondta már nem csak a DK-soknak. Semmi áron ne engedjék magukat széjjel szedni ezek a pártok, mondta. "Dolgozunk tovább és teszünk ajánlatot. Nyilván most már kiegészülve a miniszterelnök-jelölttel". 

Dobrev Klára még vasárnap este gratulált Márki-Zaynak.