„Klubrádió
A lényeg

Gyors menetben adósodnak el a magyarok

3/01/2022 08:01

| Szerző: Klubrádió

A lakossági hitelpiac története legerősebb évét zárhatja. Novemberben az egy évvel korábbinál majdnem 33 százalékkal több lakáshitel-szerződést kötöttek a háztartások. Összesen 111,4 milliárd forintnyi összegben.

A 38,3 milliárd forint értékben kért személyi kölcsön valamivel elmaradt az októberi adatoktól, de az egy évvel korábbinál sokkal több. A babaváró kölcsön történetének egyik leggyengébb hónapját zárta a lap szerint, az új szerződések értéke 37,6 milliárd forint volt, ami mind az októberi 44,5 milliárdtól, mind az egy évvel korábbi 49,7 milliárdtól jóval elmarad, írja a Világgazdaság az MNB számai alapján.

"Az MNB első tizenegy havi számai alapján történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac. Ez elsősorban a lakáshiteleknek köszönhető, amelyeknél 2021 január eleje és november vége között csaknem 40 százalékkal nőtt az új szerződések összege, megközelítve az 1200 milliárd forintot. Jóval visszafogottabban, de stabilan nőtt a fogyasztási hitelek piaca is: az itt kimutatott 1142,8 milliárd forintos volumen 6,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál" – írta a Blikk a Világgazdaság alapján.