„Klubrádió
A lényeg

"Gyöngéden ölelj át" – énekelte Korda György Varga Judit miniszternek

8/02/2023 15:39

| Szerző: Klubrádió

Egyébként a klasszikus maffiafilm, a Keresztapa betétdalának magyar feldolgozásáról van szó.

A Korda házaspár a XVI. Polgári Estély című rendezvény sztárvendége volt. Az eseményt a térség országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára, Tállai András hozta tető alá Mezőkövesden, fővédnöknek Varga Juditot kérte fel.

Balázs Klárit és Korda Györgyöt meglepte, hogy a miniszter is jelen volt, előbbi meg is jegyezte Kordának, „milyen elegáns és csinos” – mondta el a Blikknek a 84 éves énekes. Korda azt is megjegyezte, hogy a rendezvényen bejátszottak egy videót, amelyen Varga Judit hegedült, ebből pedig az énekes arra jutott, hogy Varga "abszolút zeneértő".

Korda elmondása szerint ezután egy számot is küldött Varga Juditnak, méghozzá a Gyöngéden ölelj át című dalt, ami történetesen A Keresztapa filmzenéjére íródott: "Volt azután egy különleges, sokkal meghittebb része is a koncertnek, amikor elénekeltem az egyik legszebb és legnagyobb slágeremet, a Gyöngéden ölelj át című dalt. Azt mondtam, ezt most Varga Judit miniszter asszonynak küldöm."

Ezután készült a koncert után a közös kép, ami Korda szerint "igazi megtiszteltetés" volt a számukra, de azt is elmondta, hogy beszélgettek is a miniszterrel és az államtitkárral. "Legnagyobb örömünkre Varga Judit elmondta, hogy ismeri és szereti a dalainkat, és jólesett neki, hogy az egyik legszebb Korda-számot neki énekeltem. Tállai András államtitkár úrral szintén készült fénykép, vele is beszélgettünk. Ő említette, hogy ultijátékos, így tudja, hogy én kétszeres magyar bajnok vagyok. Megegyeztünk abban, ha meghív egy jó ultiversenyre, örömmel megyek majd újra Mezőkövesdre!" – mondta az énekes.

Nem ez az első közös zenei performansz Varga Judit és Tállai András részvételével, előbbi hegedült az utóbbiról elnevezett Bandi só nevű nőnapi rendezvényen tavaly.