„Klubrádió
A lényeg

Gulyás szerint nem tudott arról, hogy a minisztériumában házkutatást tartottak

3/02/2022 09:24

| Szerző: Klubrádió

A Schadl-ügy, vagy Völner-ügy, vagy ahogy Hadházy Ákos nevezte, Rogán-ügy egyik legbizarabb része, hogy a nyomozók három minisztériumban is házkutatást tartottak, és hogy mind a miniszterelnök, mind a miniszterek azt állítják, fogalmuk sem volt erről.

2021. november 25-én a Központi Nyomozó Főügyészség összehangolt akcióban tartott házkutatást a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Gulyás Gergelyt az RTL kérdezte meg erről, , amire azt állította, hogy ő nem tudott erről. Gulyás, azt mondta a tévé újságírójainak, hogy azért nem tudott korábban a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll.

Az RTL azt írja, Gulyás Gergely elmondása szerint azért sem tudták, hogy a házkutatás nemhogy Völner Pálhoz, hanem akár Schadl Györgyhöz is kapcsolódott, mert kizárólag egy adott céggel, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatban kerestek iratokat a Központi Nyomozó Főügyészség emberei. Ráadásul az összes munkatárssal titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók, mindezt pedig minősített eljárás keretében tették. Gulyás azt is elmondta az RTL-nek, hogy az ügyészségnél is érdeklődött az üggyel kapcsolatban, és azt a tájékoztatást kapta, hogy egy minisztériumi házkutatásról csak a felügyelő minisztert értesítik, aki ebben az esetben nem ő, hanem Süli János volt, írja az RTL.

A nyomozati iratok szerint a házkutatás vége előtt tíz perccel megjelent Süli János tárca nélküli miniszter is, vele is ismertették a házkutatás okát, majd ő is aláírta a jegyzőkönyvet. Süli állítása szerint azért nem derült ki számára akkor, hogy milyen ügyről van szó, mert csak az Aqua Energy Solutions Zrt.-hez kapcsolódó iratokat keresték a nyomozók.