„Támogassa
A lényeg

Gulyás nem talált értelmet és összefüggést a Lölő-jelenséget kritizáló Pesty László mondandójában

27/07/2023 17:58

| Szerző: Klubrádió

Pesty László dokumentumfilmes, aki évekig Orbán Viktor videósa volt, de 2006-ban Tarlós István kampányfőnökeként is dolgozott, múlt pénteken Bayer Zsolt fideszes véleményvezér mellett ülve azt mondta:

„Az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon. A Lölő-klán, a Biden-klán. A kirakatban lopunk, csalunk hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét. Förtelem mind a kettő.”

Ott helyben senki nem reagált Pesty mondataira. Ezért a 444 később megkérdezte a dokumentumfilmest, mire gondolt. Azt mondta, vannak jelenségek, amelyek bizonyos eszméknek rosszat tesznek. Joe Biden elnök tevékenysége káros a demokrata pártnak, és bárkit is gondolunk Lölő alatt, káros a magyar konzervativizmusnak, jobboldaliságnak. Azt mondta, nem tudja, kit neveznek Lölőnek, és amikor a riporter jelezte, hogy Mészáros Lőrincet, akkor Pesty Szíjj Lászlót említette, aki szintén a leggazdagabb magyarok egyike. Majd úgy fogalmazott: "én 35 éve, az illegalitás óta a Fidesz mellett vagyok, és nem fogom ezt a pártot elárulni. (...) Ha mondok és néha olyanokat, amiken bizonyos fideszesek csodálkoznak, akkor ajánlom figyelmükbe azt az irodalmi idézetet, hogy »Érted haragszom, nem ellened«".

Amikor a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert Pesty szavairól kérdezték, azt mondta:

„Azokat érdemes meghívni Tusnádfürdőre, akik akár kritikusak a kormánnyal, vagy ellenzéki politikusok, de értelmesen és összefüggően tudnak fogalmazni. Megnéztem az interjút, és nem találtam értelmet benne és összefüggéseket se nagyon.”

Majd a miniszter hozzátette, nem tudja, mi az a Lölő-jelenség.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)