„Vásároljon

Gulyás: Nem akarja lekapcsolni a kormány az internetet

15/02/2021 17:10

| Szerző: Klubrádió

Nem tudja és nem is akarja a kormány lekapcsolni, korlátozni az internetet – állítja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergelyt a Szilágy György jobbikos politikus kérdezte a kormány biztonságpolitikai szakértője, Földi László a Kossuth Rádióban tett kijelentése kapcsán.

Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője tette fel a kérdést a Parlamentben: Ez is az Önök üzenete, hogy le kell kapcsolni az internetet Magyarországon?

Szilágyi a kormánymédiában rendszeresen szereplő Földi László biztonságpolitikai szakértő felvetését vette elő  – idézte a Telex. Földi ezt a Kossuth Rádió február 7-ei adásában mondta.

„Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni”. Az adás riportere azt kérdezte még Földitől, hogy szerinte mit lehet kezdeni a generációk tudatos szembeállításának kísérlete ellen, miközben az idősek nem mozognak otthonosan az interneten. Erre mondta azt Földi, hogy le kell kapcsolni az internetet.

Hétfő délután Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt a kormány nevében. Azt mondta: „nem is akarjuk, nem is tudjuk, de nem is volt cél az internet korlátozása Magyarországon”.

Hozzátette: a Fidesz kormányzása alatt az internet bárminemű korlátozása nem lehetséges, és nem képzelhető el.