„Klubrádió
A lényeg

Gulyás Gergely szerint a brüsszeli tisztviselők nem képesek tolerálni a másságot

27/09/2021 17:20

| Szerző: Klubrádió

A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot. Ebben az értelemben Brüsszel ma az illiberalizmus fővárosa – mondta Gulyás Gergely miniszter egy lengyel lapnak az MTI beszámolója szerint.

Brüsszel szorongatni akarja Közép-Európát, de a hurok körülötte is feszül, ezért komolyan át kell gondolnia viszonyát a térséghez viszonyát – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Sieci lengyel konzervatív hetilapnak adott, hétfőn megjelent interjúban.

Gulyás Gergely az MTI szerint arról beszélt, az európai uniós szervek főként Lengyelországot és Magyarországot támadják, de az utóbbi időben Szlovéniát és Ausztriát is.

„A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot. Ebben az értelemben Brüsszel ma az illiberalizmus fővárosa” – magyarázta.

Mint fogalmazott, az Európai Bizottság elméletileg a szerződések őre, a gyakorlatban viszont korábban nem tapasztalt mértéket ér el a beavatkozás Magyarország belügyeibe

Gulyás Gergely szerint Brüsszel nem veszi tudomásul, hogy Európának ez a része más, mint a nyugati országok, és inkább kockáztatja az egész Európai Unió stabilitását, minthogy rugalmas legyen.

(via 24.hu, kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)