„Támogassa
A lényeg

Gulyás Gergely Mészáros Lőrinctől "kisebb hajót és nagyobb szerénységet" várna

21/08/2023 18:34

| Szerző: Klubrádió

Az MBH Bank egyik leányvállalata, az Euroleasing nagy értékű jachtot vett a tulajdonába, amin a bank egyik tulajdonosát – Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdost, az ország leggazdagabb emberét – fotózták le nyaralás közben. Arra, hogy ez a jachtvásárlás belefér-e a piaci működésbe, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL-nek azt válaszolta: erről a banknak és a lízingcégnek kell döntenie.

Akkor viszont már konkrétabb volt, amikor úgy fogalmazott: "a jelenlegi helyzetben mindenkitől sokkal nagyobb szerénységet várnék. Fontos, hogy senki se gondolja azt, hogy nem részese a nemzeti közösségnek, amely hihetetlen nehézségekkel szembesül a koronavírus után, a háborús időszakban".

Amikor a csatorna rákérdezett, hogy mit ért a több szerénység alatt, a tárcavezető közölte: "kisebb hajó, nagyobb szerénység".

"Mészáros úr a nyári szabadságát tölti, közszereplőként is megilleti őt, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák”– közölte Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus sajtóosztálya a Népszava megkeresésére a jachtos ügyben.

A Rose d'Or egy 27 milliárd forintos, 62 méter hosszú álomhajó, amely (eddig) a legnagyobb és legpazarabb jacht, amelyen a sajtó tudomása szerint a NER-ből eddig bárki is tengerre szállt. 

(Kiemelt kép: 444.hu/YouTube)