„Klubrádió
A lényeg

Gulyás: A Vodafone profitot hoz, amiből a pedagógusbéreket is lehet majd emelni

23/08/2022 14:51

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón a pedagógusbérekkel és a Vodafone megvásárlásával kapcsolatos kérdésre azt mondta: szerinte utóbbi, a befektetés profitot fog hozni, ebből a profitból a pedagógusbéreket is lehet majd emelni. Így az a kérdés, hogy a Vodafone megvásárlása helyett miért nem a tanárbéreket emelik, demagógnak nevezhető – tette hozzá.

A Vodafone-vásárlásról Gulyás azt mondta, a kormánynak már 2010-ben az volt a kimondott célkitűzése, hogy a távközlés területe is legalább felerészben magyar tulajdon legyen. 

Gulyás szerint itt az állam amúgy is kisebbségi vevő, 49 százalékban (51 százalékot a NER-hez ezer szállal kötődő korábbi Mészáros Lőrinc-cég, a 4iG venne meg), az ilyen eljárásoknál pedig hosszú értékelési folyamat van, így több hónapos eljárás jön még. Ebben az időszakban kell a finanszírozást előteremteni, mondta arról, hogy a Vodafone 715 milliárdba kerül.

Ez a lehetőség nem lett volna meg egy vagy másfél év múlva, vagy nagyon kicsi az esély arra, hogy meglett volna – mondta Gulyás arról, miért kellett épp most megvenni a Vodafone-t, miközben más nagy beruházásokat leállítanak. A miniszter szerint ez a befektetés profitot fog hozni, ebből a profitból a pedagógusbéreket is lehet majd emelni, így az a kérdés, hogy a Vodafone megvásárlása helyett miért nem a tanárbéreket emelik, demagógnak nevezhető.

Közölte: magyar tulajdonban lesz egy olyan cég, ami jelentős nyereséget termel, ezért lesz ez jó biznisz a magyar adófizetőknek is.

A kormányinfóról szóló teljes anyagunkat ITT találják.