„Klubrádió
A lényeg

A Vodát is megvenné a NER

22/08/2022 10:55

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleménye szerint „a magyar állam közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében”. A NER-hez ezer szállal kötődő 4iG a vevő, és a tranzakció értéke 715 milliárd forint.

Kormányinfó
 
 Archív/Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
 
 

A 4iG Nyrt. 51 százalékos, a Magyar Állam 49 százalékos tulajdont szerezne így a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban, írja a 444. Nagy hétfői közleménye szerint felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját. Első lépéseként egy nem kötelező erejű megállapodást köt a Corvinus Zrt., a Vodafone Europe BV, valamint a 4iG Nyrt., majd a tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető, tehát a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálhatja az ügyletet. 

A tranzakció a Vodafone Magyarország átvilágítása, a végleges adásvételi szerződés aláírása és a szükséges hatósági eljárások után, 2022 végéig zárulhat. (444, Hvg.hu)