„Klubrádió
A lényeg

Füzettel védte az államtitkár Varga Juditot a pegasusos kérdésektől

26/10/2021 15:39

| Szerző: Klubrádió

Tordai Bence párbeszédes képviselő a parlament igazságügyi bizottságának ülése után próbálta megkérdezni Varga Juditot a Pegasus-lehallgatásokról. Némi kérdezősködés után Völner Pál államtitkár a nála lévő füzettel próbálta kitakarni a kamerát. Végül annyit mondott a miniszter: „Minden kérdésre elhangzott már minden válasz”. Később provokációnak nevezte Tordai kérdéseit.

Kedden hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját. Ahogy a 444 észrevette, a párbeszédes Tordai Bence az ülés után arról írt, hogy „a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni”.

Ki is tett egy videót az oldalára, amin a parlamenti folyosókon arról kérdezi a minisztert, hogyan figyelhették meg a Pegasus nevű kémprogrammal Bánáti Jánost, az Ügyvédi kamara korábbi elnökét, ha ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyezni, ha magát az ügyvédet gyanúsítják bűncselekménnyel. 

Erre Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkár a nála lévő füzettel kitakarta a kamerát. Végül némi kergetőzés után Varga Judit annyit mondott: „Minden kérdésre elhangzott már minden válasz.”

A miniszter az esetről közösségi oldalán később azt írta: „Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.”

(Kiemelt kép: Varga Judit / Facebook)