„Támogassa
A lényeg

Folytatódnak a felmentések az Országos Kórházi Főigazgatóságnál

2/12/2023 13:08

| Szerző: Klubrádió

A korábbi vezető, Jenei Zoltán után két helyettese is távozni kényszerül.

Mi is beszámoltunk róla, hogy 2023. november 30-i hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára felmentette tisztségéből az országos kórház-főigazgatót, Jenei Zoltán és helyére a főigazgatói feladatok ellátásával Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest jelölték.

Az új seprű jól söpör, két nappal később a megbízott vezető, Szondi Zita máris két újabb OKFŐ-vezető felmentését kérte, Orbán Viktor miniszterelnök szombaton meg is lépte ezt. Így távozni kényszerül Tóbiás Tamás gazdasági és Miklovicz Zoltán informatikai főigazgató-helyettes. A Belügyminisztérium MTI-nek adott közlemény szerint a helyettesítés megoldott, és az OKFŐ működése folyamatos és zavartalan, de ezen vezetői álláshelyek betöltéséről később születik majd döntés.

A MedicalOnline szerint Jeneit tartják felelősnek a kormányzat részéről, hogy soha nem látott eladósodásban van a szektor, a Népszava szerint pedig a menesztés mögött az az ok lehet, hogy nem volt sikeres az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról.