„Klubrádió
A lényeg

Fideszes polgármester: 100 milliárddal emelkedhet a megyei jogú városok rezsiszámlája jövőre

8/09/2022 14:42

| Szerző: Klubrádió

A mostani energiaárakkal számolva 2023-ban Kaposvár rezsiszámlája 5,3 milliárd forinttal, a megyei jogú városoké pedig 100 milliárdos tétellel emelkedne, már folynak a tárgyalások a kormánnyal a helyzet rendezésére – egyebek mellett erről beszélt Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Portfolio podcastjában.

Csak Kaposvár áram- és gázköltsége 5,3 milliárd forinttal kerülne többe jövőre, ha a mai piaci árakat vesszük alapul – mondta Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Portfolio podcastjában, amelynek címe: krízisben az önkormányzatok: a kormány nélkül "nem fog menni" a tél.

Hozzátette: a megyei jogú városokat nézve az idei utolsó negyedévre 10 milliárd forint a hiány, de ez jövőre 100 milliárd is lehet. Azonban folyamatos az egyeztetés a kormányzattal, hogy mi lehet a megoldás erre a problémára. Az interjúban szóba került az is, Kaposvár milyen intézkedésekkel tervez spórolni az energiaszámláján.

Szita Károly 1990-ben lett Kaposvár alpolgármestere, 1994-től a Fidesz-KDNP támogatásával a megyeszékhely polgármestere lett. Azóta folyamatosan a város vezetője, 2019-ben hetedszer is újraválasztották. 2014-től  a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.