„Klubrádió
A lényeg

Feljelentést tesz Pokorni a Böszörményi úti irodaház omlása miatt

17/05/2022 16:35

| Szerző: Klubrádió

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében – közölte Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester a hvg.hu beszámolója szerint. Az irodaháznak két emelete omlott le hétfőn, a törmelék az utcára zuhant, több autó megrongálódott.

Pokorni keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát. Az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti bontás projektcége értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást – ismertette.

A fideszes polgármester is beszélt arról, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg – mondta, hozzátéve: talán ennek köszönhető, hogy senki nem sérült meg, csak egy-két autóban keletkezett kár.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.

Amint mi is beszámoltunk róla, hétfőn a Böszörményi úti 22.-ben lévő irodaház két felső emelete leomlott, megindult az utcafront irányába. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak, több autó megrongálódott, de sérültet nem találtak.

Korábban a Portfolio.hu írt arról, hogy a hegyvidéki önkormányzat úgy döntött, saját maga alapít projektcéget és végzi el a teljes ingatlanfejlesztést, a projektcég alapítását a képviselő-testület jóváhagyta. Civilek korábban is felhívták a figyelmet a közeli óvodásokat érő porra, illetve az esti munkálatok zajártalmaira.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt – amely korábban is foglalkozott az építkezéssel – Facebook-oldalán azt írta: "Pokorni Zoltánék" ingatlanfejlesztési projektjéről van szó, amelynek szerintük nincs más célja, mint hogy "még pár milliárdot kilophassanak" egy bizonyos cégből.

(Kiemelt kép: MKKP/Facebook)