„Klubrádió
A lényeg

Leomlott két szint egy Böszörményi úti, üresen álló épületből

16/05/2022 17:15

| Szerző: Klubrádió

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t. Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. Sérültet nem találtak.

Egy nagyobb önkormányzati építkezés tart a Böszörményi út 22-nél, de ez nem tervezett bontás volt. A Telex megkereste a hegyvidéki önkormányzatot, de ők semmit nem tudtak mondani az esetről. A portálnak egy, éppen a környéken tartózkodó forrás azt mondta, maga a bontás tervbe volt véve, de váratlanul két emelet elindult a másik, vagyis az utcafront irányába.

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t. Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat, sérültet nem találtak. A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást.

Korábban a Portfolio.hu írt arról, hogy a hegyvidéki önkormányzat úgy döntött, saját maga alapít projektcéget és végzi el a teljes ingatlanfejlesztést, a projektcég alapítását a képviselő-testület jóváhagyta. Civilek korábban is felhívták a figyelmet a közeli óvodásokat érő porra, illetve az esti munkálatok zajártalmaira.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt – amely korábban is foglalkozott az építkezéssel – Facebook-oldalán azt írta: "Pokorni Zoltánék" ingatlanfejlesztési projektjéről van szó, amelynek szerintük nincs más célja, mint hogy "még pár milliárdot kilophassanak" egy bizonyos cégből.

A Kutyapárt korábban, az áldatlan állapotok miatt feltette a kérdést: "Mi történik a Böszörményi úton?

a) Itt forgatják Stephen King A Köd című filmjének második részét.
b) Soros György eltitkolt néger meleg gyermeke lekicsinyített illegális migránsokat csempész Budapestre homokvihar segítségével.
c) Irodaházat bontanak minden vonatkozó szabályt betartva gondos kezek a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából."

(Kiemelt kép: MKKP/Facebook)