„Klubrádió
A lényeg

Felfüggesztik a nyomtatott Magyar Hírlap kiadását

7/07/2022 13:39

| Szerző: Klubrádió

Jövő hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Magyar Hírlap napilap nyomtatott kiadásainak megjelentetését – közölték a Magyar Hírlap Kiadói Kft. tulajdonosai csütörtökön.

"A kedvezőtlen gazdasági környezet, a háborús infláció a kiadót is nehéz helyzetbe hozta", ezért a Magyar Hírlap Kiadói Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy jövő hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Magyar Hírlap napilap nyomtatott kiadásainak megjelentetését.

Az online megjelenés megmarad, "a kiadó fő tevékenysége erre a platformra helyeződik át." Az előfizetőket postai úton értesíti a kiadó a további, alternatív lehetőségekről – írták.

Korábban több hasonlóan kormányközeli lap megjelenését is felfüggesztették: múlt szerdán számoltunk be arról, hogy magas energia- és papírköltségekre hivatkozva átmenetileg szünetelteti a Mediaworks a Világgazdaság és Figyelő nyomtatását. A lapok munkatársai a jövőben az Origo és a Magyar Nemzet gazdasági tartalmainak előállításában vehetnek részt.

A Fidesz április 3-i győzelme után megindult a racionalizálás: az ingyenes terjesztésű, előbb ellenzéki települések lakóit célzó City7 szűnt meg, majd április végén a Mediaworks megszüntette a nemzetközi licenc alapján gyártott, futballal foglalkozó FourFourTwo magazint is, amelynek létezése pedig Szöllősi Györgynek, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, a Puskás Akadémia korábbi kommunikációs igazgatójának mindig is szívügye volt.

Ezen kívül, bár nem a KESMA-hoz tartozik, de meg kell említeni a Pesti Srácokból kinőtt Pesti TV-t, amely hivatalosan július 10-én szűnik meg. 

(MTI/hvg.hu, kiemelt képünk illusztráció, Orbán Viktor miniszterelnök asztalán az újságok között ott a Magyar Hírlap is)