„Klubrádió
A lényeg

Fekete-Győr nem lép vissza az előválasztás első fordulójában

27/08/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

Bízik abban, hogy bejut a második fordulóba az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek választásán, „érdemi esélye van” a választásokon, így nem akar visszalépni az első fordulóban, mondta Fekete-Győr András, a Momentum jelöltje a Jelen hetilapnak.

Fekete-Győr ezt a Závecz Research és az IDEA Intézet egyik utóbbi felmérésére alapozza, amelynek eredménye szerint 12 százalékon áll, de ez is csak negyedik helyhez elég a hat (hét) jelölt közül.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje azt mondta, szerinte „nyilvánvaló, hogy egy versenyzőnek lépésről lépésre kell menetelnie, és már látszik, hogy fölzárkóztam, így a következő részcélom az, hogy bekerüljek a második fordulóba. Ennyi embert, amennyi a politikai generációváltásban hisz, nem lehet elárulni”. Ráadásul bízik a több ezer külföldön élő magyarban is, hogy majd online rá szavaznak.

Azt nem árulta el, hogy melyik jelöltet támogatná a második fordulóban, ha ő nem jutna be, mert szerinte „ilyen helyzetben jó döntést csak akkor tud hozni egy politikus, ha lezárult az első forduló. Hiszen több miniszterelnök-jelölti vita is lesz, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a többiek mit és hogyan képviselnek. A legtöbb választó számára vagy akár az én számomra sem mindig világos ez”.

Azt is mondta, hogy bár a legtöbb helyen a Párbeszéddel és az MSZP-vel kötöttek előválasztási megállapodást, a második legtöbbet pedig a Jobbikkal, ebből sem következik az, hogy automatikusan Karácsony Gergelyt vagy Jakab Pétert támogatnák.

(forrás: Telex)