„Klubrádió
A lényeg

Fej-fej mellett a Fidesz és az ellenzék

22/12/2021 15:51

| Szerző: Klubrádió

Az ország felnőtt lakossága körében végzett kutatás szerint az ellenzék 39 százalékon, a Fidesz-KDNP pedig 38 százalékon áll a Závecz Research Intézet december első felében készült közvélemény-kutatása szerint.

Kiéleződő versenyről tanúskodik a Závecz Research Intézet legutóbbi felmérése, mely szerint jelen pillanatban az ország felnőtt lakossága körében az ellenzék 39 százalékon, a Fidesz-KDNP pedig 38 százalékon áll.

A Telex cikke szerint a választáson való részvételüket biztosra ígérő és a listák között választani is tudó szavazók csoportjában – akárcsak novemberben – az ellenzék 49, a kormánypárti lista 48 százalékot ér el, a Závecz szerint a versenyük kiélezett, lényegében eldöntetlennek tekinthető. A Fidesz hívei valamivel optimistábbak: a kormánypártiak 97, az ellenzéket támogatók 91 százaléka gondolja úgy, hogy egy mostani választáson a nyertes oldalhoz tartoznának.

A felmérés arra is hangsúlyt helyez, hogy a listákra nem szavazó választópolgárok eléggé tanácstalanok: az ellenzékről 13, a Fidesz-KDNP-ről 10 százalékuk gondolja, hogy megnyeri a választást, háromnegyed részük viszont nem adott prognózist.

A választópolgárok teljes körén belül 41 százalék a kormány maradására számít, 39 százalék kormányváltásra.

 
Szavazás