„Klubrádió
A lényeg

Fegyverszünetet kötött Márki-Zay és Lázár

3/05/2022 16:14

| Szerző: Klubrádió

Kedden találkozott egymással Lázár János és Márki-Zay Péter, a Csongrád megyei 4-es választókerület két indulója. A volt miniszter közölte, azért hívta meg a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy megmutassák, vége a harc idejének. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy három helyi ügyben megállapodtak.

A hvg.hu beszámolója szerint Lázár János elsőként megköszönte Márki-Zay Péternek, hogy elfogadta meghívását. Mint mondta, azért hívta meg a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy megmutassák, vége a harc idejének. A volt miniszter azt mondta, fegyverszünetet kötöttek négy év után, de nem azért, hogy ők jobban érezzék magukat. Úgy fogalmazott: bebizonyították, hogy tudnak harcolni, a szünet célja pedig az, hogy Hódmezővásárhelyen nagyobb békében tudjanak élni az emberek. Kiemelte, hogy megállapodtak néhány kérdésben.

Ezeket Márki-Zay Péter ismertette. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelölte is azt mondta, ez a találkozó most nem a harcról szólt, abban állapodtak meg, hogy Hódmezővásárhely érdekeit képviselik. Találtak három olyan pontot, amelyben először fognak tudni lépni – közölte. Márki-Zay az ipari park bővítésében kérte Lázár közbenjárását, mint mondta, szeretné, ha minél több cég jönne a városba, hiszen az elvándorlás a legnagyobb probléma. A másik téma a mezőgazdasági úthálózat és bicikliút fejlesztése, amelynek határideje november, amíg a tervek és a kisajátítás is megtörténik. Az iskolák energiafelújítása is fontos, ebben is várható előrelépés, ehhez ugyanis kormányzati engedély kell, és a többletforrás sem ártana Márki-Zay szerint, ebben Lázár segíthet nekik.

A megbeszélés része volt a kórház témája is, a fegyverszünet része volt Márki-Zay szerint, hogy felajánlotta, hogy ha a kórháznak bármilyen segítség kellene, akkor azt a város meg fogja adni. Lázár szerint sem lehet politikai téma a kórház.

Lázár hozzátette, hogy Hódmezővásárhelyen polgárháborús hangulat volt, annak örül, hogy most legalább fegyverszünetet sikerült kötniük. A polgárháborúsnak minősített évekről Márki-Zay azt mondta, hogy mind az ő, mind Lázár nevéhez komoly fejlesztések kötődnek. A város a kampányának nem szenvedte kárát, ez pusztán kommunikációs csata volt - tette hozzá a polgármester.

Lázár a Telex kérdésére azt mondta, hogy annál nagyobb pozíciót, minthogy helyben legyőzte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, nem kaphatott. Azt is megjegyezte, ennek a közös sajtótájékoztatónak a miniszterelnök is örül, Orbán azt mondta neki, hogy mindenben segítenek Hódmezővásárhelynek.

A két politikus a sajtótájékoztató végén kezet fogott, Lázár János Márki-Zay Péternek sok sikert és jó munkát kívánt.

(forrás: hvg.hu)