„A
A lényeg

Fegyveres NAV-osok mentek ki Iványi Gáborék egyik iskolájához

6/10/2021 22:20

| Szerző: Klubrádió

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője azt mondta: a NAV indokolatlanul nagy erőkkel szállt ki hozzájuk. Erejét demonstrálva, összesen nyolc embert, köztük négy fegyverest küldött intézményükbe – tette hozzá.

„Tegnap egyik iskolánk ellenőrzése ügyében a NAV előre bejelentett helyszíni szemlét tartott nálunk. Annak ellenére, hogy az ellenőrzés kezdete óta a hatóságokkal együttműködve járunk el, az iratokat rendelkezésre bocsátottuk, a NAV indokolatlanul nagy erőkkel szállt ki hozzánk. Erejét demonstrálva, összesen nyolc embert, köztük négy fegyverest küldtek intézményünkbe” – közölte Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője szerda este a 24.hu-val. 

A lelkész közleményében azt írta: a történtek után szeretnék megnyugtatni kollégáikat, hogy az erőteljes fellépés ellenére kitartanak, azonban tudják, hogy a folyamatban lévő ügyeik kapcsán számítaniuk kell hasonló intézkedésre.

Iványi egyúttal megköszönte kollégái korrekt helyállását, és azt kérte, hogy esetleges helyi bejelentkezések alkalmával a jövőben is irányítsák a hivatalok képviselőit központjukba.

Iványi Gábor közleményét a MET honlapján is elolvashatják.