„Köszönjük,
A lényeg

Farkas Flórián miatt kezdeményezik a Lungo Drom feloszlatását

27/06/2022 08:01

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél kezdeményezték a kormánypárti Lungo Drom feloszlatását roma politikusok, akik szerint a szervezetet átláthatatlan működés és gazdálkodás jellemzi, Farkas Flórián elnök pedig nem tesz eleget jogszabályi kötelezettségeinek, írja a Népszava, amely szerint az iratokban az áll, hogy „Farkas Flórián tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését”. A tagságnak nincs tudomása arról, hogy pontosan milyen vagyontárgyak, épületek, ingóságok vannak a Lungo Drom tulajdonában. A melléklet sorolja azokat a százmilliós tételeket, amelyek felhasználásáról szintén nincsenek érdemleges információk.

Orbán Viktor és Farkas Flórián sajtótájékoztatója
 
Farkas Flórián, Orbán Viktor
 
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón az ORÖ budapesti székházában 2014. október 9-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A Lungo Drom 2017 óta nem nyújtott be pénzügyi beszámolót, az ügyészségtől pedig azt is megkérdezték, hogy ha egyszer a Lungo Drom éveken keresztül nem tett eleget jogszabályi kötelezettségének, hogyan lehetséges, hogy a 2019-es roma önkormányzati választáson egyáltalán jelölteket és listát állíthatott? Az aláírók a Lungo Drom Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozzák az ügyészségnél.

A beadványt öten írták alá, köztük Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettese, ketten pedig a Lungo Drom képviselői az ORÖ-ben.