„Klubrádió
A lényeg

Erdogan: Netanjahu semmivel sem jobb, mint Hitler

27/12/2023 19:47

| Szerző: Klubrádió

Az izraeli miniszterelnök úgy reagált: a török elnök népirtást követ el a kurdok ellen és világrekorder az uralmával szemben álló újságírók bebörtönzésében.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adolf Hitlerhez, Izrael Gáza elleni hadműveleteit pedig a nácik zsidó emberekkel szembeni bánásmódjához hasonlította Recep Tayyip Erdogan török elnök – számolt be a Reuters.

Törökország már korábban is "terrorállamként" hivatkozott Izraelre, a Gáza elleni légi és szárazföldi támadásokat is bírálta, illetve azt szorgalmazta, hogy állítsák nemzetközi bíróság elé az izraeli vezetőket.

Erdogan most az Izraelt támogató nyugati országokat nevezte bűnrészesek az izraeli „háborús bűnökben”.

"Régebben elítélték Hitlert. Miben különböznek Hitlertől? El fogják érni, hogy visszasírjuk Hitlert. Az, amit ez a Netanjahu tesz, bármivel is különb lenne annál, amit Hitler tett? Nem az" – fogalmazott Erdogan, aki szerint Netanjahu gazdagabb, mint Hitler volt, és a Nyugat támogatásával ölt meg több mint 20 ezer gázai lakost.

Az izraeli miniszterelnök reagált a durva szavakra, úgy fogalmazott: "Erdogan, aki népirtást követ el a kurdok ellen, aki világrekorder az uralmával szembenálló újságírók bebörtönzésében, legyen az utolsó ember, aki erkölcsről prédikálhat nekünk".

(via hvg.hu, kiemelt kép: Flickr.com)