„Klubrádió
A lényeg

Erdoğan csak a finn NATO-tagságot támogatja

30/01/2023 07:36

Recep Tayyip Erdoğan török elnök úgy szavazná meg Finnország NATO-csatlakozását, hogy közben Svédország jelentkezését elutasítja. Erdoğan erről egy kampányeseményen beszélt, amin a fiatalsággal találkozott.

Korán-égetés Dániában
 
Korán-égetés Dániában
 
Koppenhága, 2023. január 27. Rasmus Paludan svéd-dán bevándorlásellenes politikus, a Kemény Vonal nevű dán radikális jobboldali párt vezetője az iszlám szent könyv, a Korán egy példányát égeti egy koppenhágai mecset előtt 2023. január 27-én. Paludan hat nappal korábban már elégette a Korán egy példányát az Ankarával Svédország NATO-belépéséről folytatott tárgyalások ellen tiltakozva a Törökország stockholmi nagykövetsége közelében tartott tüntetésen. Tettét számos muszlim országban tüntetéshullám követte. MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson
Fotó: Olafur Steinar Gestsson
 

 

Törökország egy hete megszakította a NATO-bővítési tárgyalásokat a két skandináv országgal, így a NATO-tagországok közül Magyarországgal együtt ketten nem fogadták még el a katonai szövetség bővítését, írja a Guardian. A törökök arra hivatkoznak, hogy Stockholmban valaki nyilvánosan elégetett egy Koránt.