„Klubrádió
A lényeg

Előválasztás: vasárnap estére lehet eredmény

16/10/2021 20:01

| Szerző: Klubrádió

Az előválasztás lebonyolítását végző aHang kampányigazgatója, Hajdú Gergő az ATV-nek azt mondta: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan adja majd ki a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések. Reményei szerint vasárnap este már bátran lehet következtetni a győztesre.

Szombat este bezártak a szavazópontok, az online voksolásért 8-ig sorban állók még leadhatják szavazatukat az előválasztáson. Az aHang szavazatszámláló önkénteseinek munkája az urnazárással kezdődik igazán – mondta Hajdu Gergő az ATV híradójának. Közölte: a szavazóhelyiségek bezárása után a papíralapú szavazatokat egy budapesti helyszínre szállítják, és csak akkor kezdik el számolna, amikor minden voks megérkezik.

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” – mondta Hajdú Gergő.

Szerinte az egyébként már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.

A nap előválasztással kapcsolatos hírei között említsük meg, hogy az érdeklődők Tapolcán a sátor hűlt helyét találták, míg a fővárosi Bosnyák téren ott volt az, csak a fideszesek körülkerítették Stop Gyurcsány-aláírásgyűjtő pultokkal.