„Klubrádió
A lényeg

Előválasztás: mától gyűjtik az aláírásokat

23/08/2021 09:20

| Szerző: Klubrádió

Összesen 7 miniszterelnök-jelöltet, 13 jelölő szervezetet és 265 jelöltet vettek nyilvántartásba, rájuk adhatják le a következő két hétben ajánlásaikat a választók.

Hétfőn kezdhetik meg az ellenzéki előválasztásban nyilvántartásba vett jelöltek az ajánlások gyűjtését, a miniszterelnök-jelöltek számára 20 000, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat – hivatkozik az előválasztásban érintett pártok közös közleményére a hvg.hu.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy átlagosan a legtöbb jelölt Hajdú-Bihar megyében, a legkevesebb pedig Komárom-Esztergom megyében regisztrált.

Összesen 7 miniszterelnök-jelöltet, 13 jelölő szervezetet és 265 jelöltet vettek nyilvántartásba, az ország 106 választókerületéből 11-ben egy jelölt, 45-ben két jelölt, 50-ben három vagy több jelölt szállt versenybe.

Az ajánlásgyűjtésre két hét áll rendelkezésére, a leadási határidő szeptember 6. 10 óra.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják, online és személyes szavazásra egyaránt lehetőség lesz. A miniszterelnök-jelöltekre két körben lehet voksolni, a második forduló október 4-10 között lesz.

 
Miniszterelnök-jelöltek, a hetedik jelölt Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke