„Köszönjük

Elon Musk a második leggazdagabb ember

24/11/2020 11:37

| Szerző: Klubrádió

Az üzletember azután lépett előre a Bloomberg milliárdosokat nyilvántartó listáján, hogy a Tesla részvényeinek ára egyetlen nap alatt 6,5 százalékot emelkedett. Ezzel vagyona 127,9 milllárd dollárra nőtt, és így megelőzte a Microsoft társalapítóját, Bill Gatest.

Elon Musk a második leggazdagabb ember Jeff Bezos az Amazon atyja után. Bill Gates ezzel a harmadik helyre szorult vissza.

A milliárdosok listájának élén Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dollárral. Ez némi visszaesés az augusztusi adatokhoz képest, amikor Bezos vagyona elérte a 202 milliárd dollárt. Volt felesége, MacKenzie Scott 59,6 milliárd dolláros vagyonnal a 18. helyen áll.

Fotó: Pixabay
 

A Bloomberg hírügynökség a vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ami 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát. A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon. A szupergazdagok listáján eddig második helyen álló Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, ami a harmadik helyre elegendő – foglalta össze a Népszava.

A lista negyedik helyén Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója áll 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.