„Klubrádió

Elnökválasztás: egyre valószínűbb Biden győzelme

7/11/2020 09:05

| Szerző: Klubrádió

Bár továbbra sem lehet egyéretelműen kijelenteni, Pennsylvaniában és Nevadában egyre nő Joe Biden előnye. Arizonában Trump lemaradása csökken és Georgiában megvan az esélye, hogy újraszámlálják a szavazatokat.

November 3-a óta sok fordulatot hozott a szavazatok számlálása, Donald Trump és Joe Biden ellentétes magatartást tanúsítanak.

Továbbra sem fejezték be a szavazatok összesítését, de Donald Trump elégedetlen azzal, hogy jogi csapata nem tudja elérni, hogy felfüggesszék a szavazatszámlálást. Eközben Pennsylvania, Nevada államban egyre nő Biden előnye, sőt úgy tűnik 27 év után Georgiában újra győzhetnek a demokraták annak dacára is, hogy az államban újraszámlálhatják a szavazatokat.

 
Trump-Biden
Forrás: Flickr.com
 

Ahogy korábban is jeleztük, továbbra sem lehet biztosan tudni, ki nyeri meg a választásokat. Az eredményhez 270 elektori szavazatra van szükség – az elnökválasztás közvetett, a a szavazók tulajdonképpen összesen 538 elektort választanak meg az országban, akik aztán dönthetnek az új elnök személyéről. (Az amerikai elnökválasztás részeredményeinek alakulásáról például a CNN választási térképe ad jó áttekintést.)

A CNN adatai szerint

Georgia: 7248 szavazat Biden javára,

Nevada: 22657 szavazat Biden javára,

Pennsylvania: 28,833 Biden javára,

Arizona: 29861 Biden javára.