„Klubrádió
A lényeg

Elmarasztalták a közmunkásokkal a Fidesznek kampányoló pándi polgármestert

22/03/2022 15:10

| Szerző: Klubrádió

A Pest megyei 10. választókerület választási bizottsága elmarasztalta Lázók József pándi polgármestert, akinek az utasítására közmunkások helyezték ki Pogácsás Tibor fideszes képviselőjelölt plakátjait, írja a Telex Tóth Kálmánra, az MKKP delegáltjára hivatkozva. Pogácsás Tibor fideszes jelöltj felelősségét ugyanakkor nem állapították meg.

A közmunkások a polgármestertől azt a feladatot kapták, hogy szedjék le a március 15-i megemlékezés után a zászlókat, és a helyükre fideszes plakátokat tegyenek ki az oszlopokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Geszteréden azután tettek bejelentést, hogy az önkormányzat dolgozói az önkormányzati cég autóival hordták Simon Miklós fideszes jelölt plakátjait. Erre a helyi választási bizottság nem talált elég bizonyítékot. Veszprém megyében, Zalahalápon, a tapolcai választókerület jobbikos jelöltje, Rig Lajos ért tetten két közmunkást, akik házról házra járva vitték ki Navracsics Tibor helyi lakossági fórumának meghívóját. A polgármester, Bedő Lajos bízta meg őket a feladattal, ezért a választási bizottság megállapította, hogy Bedő több pontban is megsértette a választási törvényt, ezért eltiltották a további jogsértéstől. Büntetést senki sem kapott.