„Klubrádió

Elmarad a katonai parádé Trump búcsúztatóján

19/01/2021 08:14

| Szerző: Klubrádió

Január 20-án egy marylandi katonai bázison fog elbúcsúzni az elnökségtől Donald Trump. A Capitolium lerohanását követően nem nem sok olyan befolyásos ember maradt, aki szívesen mutatkozna a leköszönő elnök társaságában. A hadsereg nem tervez hivatalosan elbúcsúzni Trumptól, aki ellen jelenleg is alkotmányos vádeljárás zajlik.

Szerda kora reggel, Joe Biden beiktatásának napján Donald Trump egy marylandi katonai bázison fog elbúcsúzni az elnökségtől – szúrta ki a Guardian cikkét a 444.

Január 6-át megelőzően még arról volt szó, hogy Donald Trump nagyszabású katonai parádéval, vörös szőnyeggel és illusztris vendégek sorával búcsúzott volna a Fehér Háztól, de miután az általa felhergelt tömeg betört a Capitoliumba, nem sok olyan befolyásos ember maradt Washingtonban, aki szívesen mutatkozna Trump társaságában, ahogy feltehetően a katonai vezetők sem szívesen asszisztáltak volna egy nagyobb léptékű parádéhoz.

A portál szerint a kiküldött meghívók alapján Trump maradék szövetségesét szerda reggel nyolcra várják arra a katonai bázisra, ahol az elnöki különgépet, az Air Force One-t is tárolják. Ez négy órával Joe Biden beiktatási ceremóniája előtt lesz. Azt már lehet tudni, hogy Trump, megszakítva egy 150 éves tradíciót, nem lesz ott utódja beiktatásán, ellenben Mike Pence alelnök igen. Azt egyelőre nem tudni, hogy Pence a légibázisra szervezett eseményen is jelen lesz-e.

 
Donald Trump
 

Hagyományok szakadnak meg

Sem a beiktatáson nem vesz részt Trump és az sem tudni, hogy Trump tervezi-e felhívni utódját, illetve hogy kitart-e a hagyomány mellett, mely szerint az új elnököt egy elődje által írt levél várja érkeztekor a Fehér Házban. Mealnia Trump lehet az első olyan first lady, aki nem vezeti körbe az épületben az új elnök feleségét.