„Köszönjük,

Elmarad a fesztivál, ahol Orbán beszédet mondott volna

26/08/2020 16:07

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Elmarad a tihanyi Tranzit Fesztivál, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a tervek szerint "nagy, célkijelölő" beszédet mondott volna, ezzel pótolva szokásos tusványosi előadását. Lettek volna viták ellenzéki politikusokkal, mások mellett Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszer részvételével. A fesztivált - amely nem lett volna sajtónyilvános - a koronavírus miatt mondják le.

„Sajnos az élet megint közbeszólt. A Tranzit szervezői között is megjelent a koronavírus, ezért úgy döntöttünk, hogy a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt elhalasztjuk” – írták az augusztus 27-30. közötti időszakra tervezett fesztivál szervezői a Facebookon.

A Tranzit Fesztivált a jobboldali Kommentár Alapítvány szervezi. Orbán Viktor miniszterelnök a tervek szerint "nagy, célkijelölő" beszédet mondott volna, lényegében ezzel pótolva szokásos tusványosi előadását. Kormánypárti politikusok leültek volna vitázni ellenzékiekkel az egyébként nem sajtónyilvános eseményen, például Novák Katalin családügyi államtitkár az MSZP-s európai parlamenti képviselő Ujhelyi Istvánnal, Varga Judit igazságügyi miniszter Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével, vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tóth Bertalan MSZP-elnökkel.